Author Topic: AB installeert zichzelf niet maar werkt wel!  (Read 3174 times)

Offline brigadierdog

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 7
AB installeert zichzelf niet maar werkt wel!
« on: January 29, 2013, 11:45:18 AM »
Hallo allemaal,

Ik ben sinds enige tijd donateur van dit geweldig programma, en heb enige malen al kunnen updaten naar de nieuwste versies zonder enige problemen.
Nu heb ik een update gedaan naar versie 0.3.9.9 en AB installeert zich niet op de PC en is ook niet terug te vinden in de programma-lijst van de PC....... Toch werkt het programma en kan ik bestanden downloaden. De instellingen kan ik allemaal netjes veranderen, maar zodra ik AB afsluit en opnieuw opstart staan de instellingen weer op standaard en kan ik weer van voor af aan beginnen. :-\
Normaal kan ik direct van een site het NZB-bestand downloaden waarna AB automatisch opstart, dit gebeurd dus nu ook niet.
Ik heb ook al geprobeerd om versie 0.39.5 te installeren en ook dit werkt niet en heb ik dezelfde symptomen. Kortom, het werkt wel, maar niet soepeltjes....
Wie kan mij verder helpen? Ik wil gewoon weer gebruik maken van dit toch wel handig progje.
Alvast bedankt!

Gr. Toon

Offline Ascathon

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 608
    • vandenekker.com
Re: AB installeert zichzelf niet maar werkt wel!
« Reply #1 on: January 29, 2013, 03:51:36 PM »
Een eerdere versie had wel een installatieprogramma. Maar eigenlijk is het altijd zo al geweest dat uitpakken naar een map voldoende is. Een installatie is niet nodig, je kunt ("moet") zelf een snelkoppeling maken naar het programma.

Als de instellingen gerest worden, dat duidt meer op de verkeerde plek van het programma. Probeer deze buiten Program Files of je gebruikersmap te plaatsen. Bij voorkeur op een andere schijf dan de systeemschijf ("C"). (Misschien dat de desktop of je documentenmap wel werken) Anders zal Windows hiertussen gaan zitten om te voorkomen dat er ongewenst wijzigingen gemaakt worden.

Met betrekking tot het openen van NZB bestanden. Ergens in de opties van Alt.Binz bestaat de mogelijkheid om dit aan het programma te koppelen. Eventueel het programma eerst in Administrator-modus starten.
Save the Whales - Harpoon a Honda

Offline brigadierdog

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 7
Re: AB installeert zichzelf niet maar werkt wel!
« Reply #2 on: January 29, 2013, 06:53:47 PM »
Beste Ascathon,

Ik heb de aanpassingen gedaan zoals je hebt gezegd en het werkt!!
Hier in Brabant zeggen ze dan : " Gij Kumt in d`n Himmel!"

Bedankt voor de snelle uitleg...Toppie!

Gr. Brig